افزایش حوادث ناشی ازکارباز هم قربانی گرفت، کشته شدن سه کارگر ذوب آهن اصفهان.
درباره این حادثه یکی از کارگران شاغل در کارخانه ذوب آهن اصفهان به ایلنا گفت: تمام حادثه دیدگان از کارگران متخصصی بودند که دستکم از حدود ۳ تا ۱۲ سال در استخدام مستقیم کارخانه ذوب آهن بودهاند.
در فرآیند تهیه آلیاژهای فولادی پس از آنکه سنگ آهن در کوره بلند ذوب میشود به دستگاهی به نام میکسر منتقل و از آنجا به کنورتور منتقل میشود.
وی بابیان اینکه در واحد فولادسازی ذوب آهن اصفهان سه عدد کنورتور وجود دارد، گفت: هر کنورتور در اصل ظرف بزرگی است که قسمتی از بدنه بیرونی آن توسط لولههای آب پوشیده شده و در داخل آن سنگ آهن مذاب به همراه کربن و سایر مواد آلیاژی براثر دمیده شدن اکسیژن تبدیل به آلیاژهای فولاد یا چدن میشود.
این کارگر با بیان اینکه لولههای آب هم برای خنککنندگی مواد مذاب داخل کنورتور و هم برای تهیه بخار آب مورد نیاز دیگر بخشهای کارخانه مورد کاربری دارد؛ افزود: از قرار معلوم از چند روز پیش لولههای آبی که در اطراف کنورتور شماره دو بودند دچار نشتی میشوند و در نتیجه ادامه این وضعیت مقدمات حادثه روز پنجشنبه خود به خود فراهم میشود.
وی در توضیح چگونگی ایجاد انفجار براثر نفوذ جزئیترین مقدار آب به داخل فولاد ذوب شده؛ گفت: دمای فولاد گداخته آنقدر بالاست که در مجاورت آن آب به دو عنصر تشکیل دهنده هیدروژن و اکسیژین تجزیه شده و در نهایت براثر سوختن این عناصر تولید انفجار می شود.
براساس اخباری که بعد از این حادثه منتشر شد براثر این انفجار سه کارگر به نامهای «محمد کاظمی»، «عباس حیدری» و «روحاللـه حاج حیدری» جان خود را از دست دادند و سه کارگر به نامهای اکبر خداپرست، مجدید بابایی و غلامعلی خاشعی به شدت مجروح شدند که به گفته مسئولان ذوب آهن اصفهان در حال حاضر مقدمات اعزام آنها به کشور آلمان فراهم شده است. سه کارگر دیگر نیز به نامهای «حسین ادیبی»، «منصور شریفی» و «احمد رضا مرادی» نیز در جریان این حادثه مجروح شده بودند که بعدا بهصورت سرپایی مورد معالجه قرار گرفتند.